Boëtius: ''Ik had niet ingezet op een transfer, nee"

Jean-Paul Boëtius stapte eind augustus over van Feyenoord naar FSV Mainz 05. In zijn laatste wedstrijd voor de Rotterdammers kreeg hij rood.

In de uitwedstrijd tegen De Graafschap ontving hij een tweede gele kaart door provocerend te applaudisseren voor scheidsrechter Pol van Boekel. Vervolgens werd hij persona non grata bij Feyenoord en vertrok hij ruim een jaar na zijn rentree weer uit Rotterdam.

''Als ik gewoon wegren en geen rode kaart pak, had ik nu waarschijnlijk nog op het trainingsveld van Feyenoord gestaan", vertelt Boëtius in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik had niet ingezet op een transfer, nee."

“Er zijn wat incidentjes geweest, waardoor het voor mij moeilijker zou worden. Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt en daar hebben we op gereageerd in de vorm van een transfer. Bij Mainz kon ik weer met een frisse start beginnen."

Boetiüs bracht maandag een bezoek aan zijn oude club en had daar ook een ontmoeting met Giovanni van Bronckhorst, wie hij ook omhelsde. ''Als je elkaar gewoon omhelst, dan getuigt dat gewoon van een gezonde verstandshouding. Ik wil uit de wereld helpen dat er verder geen haat en nijd is. Van hun kant niet en zeker ook niet van mijn kant."