Neuer: "Ik ben wél topfit en voel me goed"

De Duitse ploeg zit in de problemen en zelfs op Manuel Neuer wordt kritiek geuit. De doelman vindt echter dat hij goed in vorm is.

Lothar Matthäus pleitte na de 3-0 nederlaag tegen het Nederlands elftal ervoor dat Marc-André Ter Stegen een kans moet krijgen tegen Frankrijk (dinsdag). Volgens de Duitse voetballegende is Neuer nog steeds niet topfit nadat hij vorig seizoen bijna de hele jaargang geblesseerd was. De keeper van Bayern München is het niet met Matthäus eens.

"Ik ben topfit, ik heb geen enkel probleem", zei Neuer maandag op een persconferentie. "Ik voel me goed en ben gewoon goed in vorm. Matthäus mag zeggen wat hij wil. Er hebben zich nou eenmaal geen situaties voorgedaan waarbij ik op kan vallen. Ik heb wat pech gehad. We weten dat de situatie ernstig is en we hebben erover gepraat. We staan als team sterk."

Joachim Löw sprak op de persconferentie van een 'pijnlijke nederlaag'. "Maar geen totaal onverwachte voor mij. Het was duidelijk dat het proces na het slecht verlopen WK lang zal duren. We hebben de wedstrijd tegen Nederland geanalyseerd en onze lessen getrokken." De bondscoach meldde alvast dat Neuer dinsdag tegen de Fransen gewoon onder de lat staat, maar dat hij verder wel wat aanpassingen doet.