Amsterdam investeert voor Formule 1 in Zandvoort

De infrastructuur voor het circuit van Zandvoort gaat voor miljoenen verbouwd worden. Ingewijden melden dat Amsterdam en Zandvoort gezamenlijk optrekken bij het opknappen van de faciliteiten om de Formule 1 binnen te halen.

Met een investering van tientallen miljoenen in het gebied rondom het circuit moet de Formule 1 binnen afzienbare tijd naar Nederland komen. Het gerucht volgt op het verdwijnen van de DTM naar Assen, waarna de circuitdirectie in Zandvoort beloofde dat een 'ander internationaal evenement' de opengevallen geluidsruimte zou innemen.

De investeringen zijn niet voldoende om het hele circuit te vernieuwen, daarom moet er ook privaat geld bij. Al met al lijkt nu 75% van de investeringen al gedekt te zijn om het circuit van Prins Bernhard weer in een volledig Formule 1-waardige baan te veranderen.

De geruchten komen van Erik de Vlieger, de Amsterdammer is bekend in de Amsterdamse vastgoedwereld en was de eerste die wist dat Red Bull in 2019 met Hondamotoren zou rijden. Daarnaast wist hij ook ruim van te voren te vertellen dat Femke Halsema burgemeester van Amsterdam zou worden. Wat dat betreft kan die vlieger wél op gaan voor Zandvoort om er daadwerkelijk een Formule 1 race te organiseren.

Voor alle partijen zou het wel eens mee kunnen spelen dat het circuit in handen is van een echte prins. De Vlieger laat in zijn tweets doorschemeren dat hij meent dat de adellijke titel ervoor zorgt dat alle poppetjes mee willen werken.

In ieder geval heeft Charlie Whiting onlangs al gezegd dat hij de baan zelf geschikt acht voor een race. Dat betekent dat de faciliteiten rondom de baan aangepakt moeten worden. 

De gemeente Amsterdam liet onlangs weten dat een stratencircuit in de hoofdstad er niet in zat. Ze zouden liever Zandvoort (oftewel Amsterdam Beach) inzetten voor het prestigieuze racespektakel.