Turkije raakt achterop in Nations League na nederlaag tegen Rusland

Turkije heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in divisie B van de Nations League. Tegen concurrent Rusland ging de ploeg met 2-0 ten onder in Sochi. De bezoekers hadden een overwinning nodig om de Russen te passeren op de ranglijst van groep 2. Het liep echter anders en dat is gezien het spelbeeld verdiend te noemen.

Beide ploegen maakten een weifelachtige indruk en het rommelige duel had een standaardsituatie nodig om een doelpunt te verwelkomen. Sterspeler Aleksandr Golovin slingerde na twintig minuten spelen een corner voor, Georgi Dzhikiya raakte de paal en verdediger Roman Neustädter kon van dichtbij binnenwerken.

Buiten die goal hield het qua kansen niet over in het Fisht Olympic Stadium, waar Turkije na een goede tien minuten spelen de eerste mogelijkheid onbenut liet via Cengiz Ünder. Zijn afstandsschot was een eenvoudige prooi voor doelman Guilherme Marinato. Verder creëerde de ploeg van Mircea Lucescu weinig, al ging het na rust wel beter spelen. Cenk Tosun kreeg na een uur spelen een goede kans, maar het was wederom Marinato die redding bracht.

Rusland speelde verdedigend en loerde geduldig op een mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Dat lukte uiteindelijk twaalf minuten voor het einde, toen de uitblinkende doelman ook een voorassist in huis had. Met een machtige ingooi stuurde hij Golovin weg en de spelmaker lanceerde Denis Cheryshev met een fraaie pass. De middenvelder van Valencia rondde het vervolgens keurig af door de genadeklap vanaf randje zestien binnen te werken. Rusland heeft nu zeven punten, terwijl Turkije blijft steken op drie. Zweden sluit de rij met één puntje, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.