Duitse media keihard: "Neergang gaat razendsnel verder"

De crisis bij 'Die Mannschaft' na het desastreuze WK is nog lang niet opgelost. Dat concluderen de Duitse media na de nederlaag tegen Oranje.

Bondscoach Joachim Löw mocht ondanks de afgang op het WK aanblijven en hij beloofde beterschap. "Maar van de aangekondigde nieuwe start is niets te zien", schrijft Kicker. "In plaats daarvan schrijft de DFB aan de vervolgroman van het WK-debacle. Het roept, wederom, de vraag op naar de toekomst van de bondstrainer."

Ook bij Bild twijfelt men aan de toekomst van Löw. "Het WK is voor Duitsland na de historische uitschakeling in de voorronde sinds 109 dagen voorbij. Maar vooruit gekomen is Jogi Löw ondanks uitgebreide analyse en een aangekondigde Umbruch nog niet echt. 3-0 tegen Holland. Jogi, zo degraderen we." Duitsland staat met één punt uit twee duels onderaan in de Nations League-poule met Nederland (drie punten) en koploper Frankrijk (vier).

"De neergang van de Duitse voetbalploeg gaat razendsnel verder", meldt de Rheinische Post. "Na de blamerende WK-k.o. tegen Zuid-Korea dreigt voor bondsocoach Joachim Löw met het DFB-team na de 0-3 tegen aartsrivaal Nederland degradatie in de Nations League. De met vijf man van het zwalkende Bayern München en nieuweling Mark Uth aangetreden DFB-elf liet dezelfde zwaktes zien als op het WK in Rusland: het ontbrak aan tempo, frisheid, spelplezier en effectiviteit."

Duitsland speelt dinsdag al de volgende belangrijke wedstrijd, want dan is Frankrijk in Parijs de opponent. Op 19 november is het laatste groepsduel met Oranje en dan zal blijken wie van de drie toplanden degradeert naar League B van de Nations League.