Malafide privébericht PS4 ‘softlocked’ console

PlayStation 4-bezitters wordt opgeroepen om de instellingen van privéberichten zo te zetten, dat ze alleen door vrienden bereikt kunnen worden. Er gaat namelijk een bericht met vreemde tekens rond dat de console direct ’softlocked’. Dit houdt in dat de PlayStation vastloopt en tijdelijk onbruikbaar wordt.

Je hoeft het betreffende bericht niet eens te openen, alleen het krijgen van de notificatie is al genoeg om je PlayStation vast te laten lopen. De enige remedie hiertegen is om de console geforceerd terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Op Reddit wordt door verschillende users opgeroepen om de berichtinstellingen op ‘alleen vrienden’ of ‘niemand’ te zetten. Een gebruiker werd getroffen tijdens een potje Rainbow Six: Siege. "Een speler van het andere team gebruikte een dummy-account om het bericht te verzenden en het hele team crashte. We hebben allemaal de fabrieksinstellingen moeten herstellen. Een enkeling ontweek de hack omdat hij zijn berichten op privé had gezet."

Sony heeft nog niet gereageerd of een officiële waarschuwing uitgegeven. Maar het kan geen kwaad om het zekere voor het onzekere te nemen. Je verandert de instellingen via ‘Instellingen>Accountbeheer>Privacy-instellingen>Persoonlijke Informatie | Berichtenfunctie>Berichten’.

PlayStation 4 groot