'Koninklijke familie Saoedi-ArabiŽ heeft interesse in Manchester United'

De koninklijke familie van Saoedi-Arabië overweegt een bod te doen op de aandelen van Manchester United. Dat schrijft de Daily Star.

De familie Salman, die meer dan 15.000 leden telt, heeft naar schatting een vermogen van tientallen miljarden euro's. Ze behoort daarmee tot de drie rijkste koninklijke families ter wereld. Naar verluidt zijn de macht en het geld in handen van ongeveer 2.000 mensen. Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed, sinds januari 2015 koning van Saoedi-Arabië, hoort ook bij de familie.

Saoedi-Arabië wil andere golfstaten als Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten laten zien dat het land een serieuze speler is in het internationale topvoetbal. Het land wil bovendien minder afhankelijk zijn van olie en de economie uitbreiden. Volgens de Daily Star kan Manchester United worden overgenomen voor ruim 4,5 miljard euro.

Manchester United is sinds 2005 in handen van de Amerikaanse familie Glazer. Een jaar terug ging de club samenwerken met GSA, een 'strategische alliantie' die inhoudt dat de Engelsen de Saudi’s aan 'zakelijke en sportieve expertise aan clubs en sportautoriten' helpen. Saoedi-Arabië gaat bovendien enkele voetbalscholen oprichten in Engeland.