Dumfries en Bergwijn in basis Oranje

Denzel Dumfries en Steven Bergwijn starten zaterdagavond in de basis van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Beide PSV-spelers zitten voor het eerst bij de selectie van Oranje.

Bergwijn vormt samen met Memphis Depay en Ryan Babel de voorhoede. Op het middenveld Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. De laatste verdedigingslinie bestaat uit Daley Blind, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en debutant Dumfries. In het doel Jasper Cillessen.

De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 20.45u.

Update 20.04u

Pablo Rosario is niet speelgerechtigd voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. De middenvelder van PSV liep vorige maand een schorsing van één wedstrijd op bij Jong Oranje, na een rode kaart in de wedstrijd tegen Jong Schotland.

De KNVB was van mening dat die schorsing voorbij is, omdat Jong Oranje gisteren al speelde tegen Letland. Bovendien leest de KNVB in de officiële regels dat de schorsing alleen betrekking heeft op duels van Jong Oranje. De UEFA interpreteert de regels anders en zegt dat ook duels van het A-elftal onder de schorsing vallen, en dat een geschorste speler in zo’n situatie pas twee dagen later weer in actie mag komen.

De KNVB steekt de hand in eigen boezem en realiseert zich dat in dit geval grondiger onderzoek had moeten plaatsvinden.