KNVB-directie grijpt in en straft Teze onmiddellijk na spuugincident

Jordan Teze is op last van de KNVB-directie per direct uit de selectie van Oranje Onder-20 verwijderd. De negentienjarige verdediger van PSV wordt daarmee alsnog gestraft voor het spugen naar een tegenstander in de wedstrijd tegen Duitsland van vrijdag (1-1).

Teze spuugde tijdens de wedstrijd naar tegenstander Salih Özcan. Het incident werd opgepakt door Bild. De Duitse boulevardkrant trok al snel de vergelijking met het spuugincident tussen Frank Rijkaard en Rudi Völler.

Bondscoach Bert Konterman keurde het incident onmiddellijk af, maar was niet van plan om Teze te schorsen. Directeur Eric Gudde denkt daar anders over: "Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd."

Konterman maakte eerder op de dag al wel zijn excuses aan de Duitsers namens Teze en de KNVB. Goed dat dat gebeurde, maar het was voor zo'n lage actie onvoldoende, zegt Gudde op de KNVB-website. "Hier past onmiddellijk straf."