Hodeg de snelste in vijfde etappe Ronde van Turkije

Álvaro José Hodeg heeft de vijfde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De 22-jarige Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na een etappe van 137 kilometer de snelste in de massasprint, voor John Degenkolb en Nathan Haas. Alexey Lutsenko behoudt de leiderstrui met nog één etappe te rijden in de Turkse rittenkoers.

De etappe van vandaag ging van Selçuk naar Manisa. Waar de etappe van vrijdag nog voor de klimmers was gemaakt, leek de etappe van zaterdag ideaal voor de sprinters. In het begin van de etappe lag er nog een klim op het parcours, maar in de laatste tachtig kilometer was het vlak.

Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van met Amaro Antunes, Aimé De Gendt, Rafael Reis, Nikolay Trusov en Onur Balkan. Het peloton liet de kopgroep nooit te ver rijden en bij het ingaan van de laatste tien kilometer was alles weer bij elkaar.

Het was voor de vierde keer in vijf etappes dat een massasprint de beslissing moest brengen. Quick-Step Floors liet zich opnieuw van voren zien en zette Hodeg perfect af. De Colombiaanse sprinter ging pas op honderd meter van de meet aan, maar dat wel voldoende voor de overwinning.

In het algemeen klassement blijft Lutsenko wel aan de leiding staan van de Presidential Cycling Tour of Turkey. De Kazach van Astana zag wel Haas naderen, die voor de etappe nog een achterstand had van tien seconden. De Australiër werd derde in de etappe en pakte daarmee vier bonificatieseconden. Onderweg wist hij ook twee bonificatieseconden te pakken, waardoor Haas nu nog een achterstand heeft van vier seconden op de leider.