'Nederlands' Curaçao wint ook tweede duel in kwalificatie Nations League

Curaçao heeft ook het tweede Nations League-duel zonder problemen gewonnen. Op bezoek bij de Amerikaanse Maagdeneilanden werd het 0-5. Eerder werd Grenada al op een 10-0 nederlaag getrakteerd. Er stonden veel spelers met een Eredivisie-link op het veld bij Curaçao.

Na een half uur viel het eerste doelpunt. Aanvalsleider Rangelo Janga (tegenwoordig spelend bij FK Astana) tikte een van de paal terugspringende bal simpel in een leeg doel, Gevaro Nepomuceno (Oldham Athletic) verdubbelde de voorsprong even later. Zijn schot van afstand leek houdbaar, maar keeper Benny Labadie van de thuisploeg ging gigantisch in de fout en liet de bal glippen: 0-2.

Na de rust gingen de bezoekers vrolijk door met doelpunten maken. Leandro Bacuna (Reading) maakte de 0-3 uit een strafschop, Elson Hooi (ADO Den Haag) tekende voor de vierde, de eindstand werd bepaald door invaller Quenten Martinus (Urawa Red Diamonds).

Bondscoach Bicentini koos voor veel spelers met een link met Nederland. Eloy Room (PSV) stond op doel, ook Cuco Martina (Stoke City, voorheen onder meer FC Twente), Daryl Lachman (PEC Zwolle), Suently Alberto (Sparta Rotterdam), Jurich Carolina (NAC Breda) en Brandley Kuwas (Heracles Almelo) betraden het veld.

De Nations League doet ook zijn intreden in de CONCACAF-zone. Het toernooi begint echter met een kwalificatieronde. Alle landen, behalve de WK-gangers, spelen vier wedstrijden tegen andere landen om te bepalen in welke divisie ze terecht gaan komen. Bovendien geldt deze kwalificatie ook als kwalificatie voor de Gold Cup volgend jaar. 

Curaçao treft verder in november thuis Guadeloupe en in maart volgend jaar zal het eiland aantreden tegen Antigua and Barbuda. Voor Sint Maarten gaat de kwalificatie iets minder voorspoedig. Ze verloren uit met 12-0 van Bermuda, nadat ze vorige maand 13-0 klop kregen van Haiti. Vandaag zal Suriname nog aantreden tegen de Britse Maagdeneilanden. Zondag speelt Bonaire tegen Jamaica en Aruba neemt het dinsdag op tegen Guadelupe.