Zaakwaarnemer Dolberg: "Hij is meer dan 30 miljoen waard"

Kasper Dolberg zou nog altijd op de radar staan bij Napoli en zaakwaarnemer Jens Steffensen heeft die interesse desgevraagd bevestigd bij Radio Marte.

De Deense spits is eindelijk weer fit bij Ajax en maakt direct weer een gretige indruk. Napoli volgt zijn verrichtingen volgens Corriere dello Sport op de voet, nadat er in de zomer van 2017 en afgelopen winter ook al belangstelling werd getoond door de Italianen.

Zijn zaakwaarnemer bevestigt die geruchten, maar denkt echter niet dat Dolberg een haalbare kaart is voor Napoli. "Voor hen is het geen realistische deal", meent Steffensen, die daarmee doelt op de financiële afweging. "Hij is meer dan dertig miljoen euro waard en dat bedrag ligt buiten de mogelijkheden van Napoli. Maar als ze wel een geschikt aanbod neerleggen, willen we met ze in gesprek gaan. Het is een geweldige club en in het voetbal is alles mogelijk", besluit hij.

Van onderling contact is echter nog geen sprake geweest, is Steffensen stellig. Dolberg ligt nog tot medio 2021 vast in Amsterdam, waar hij twee seizoenen zijn top haalde en daarna meer en meer geplaagd werd door blessures. Nu is hij echter terug en is hij vastbesloten om zichzelf te overtreffen, stelde de 21-jarige onlangs in gesprek met Goal. "Ik moet nog beter worden dan hoe ik toen speelde. Dat is wel de beste Dolberg die iedereen tot nu toe heeft gezien, daar wil ik ook eerlijk over zijn", vervolgde hij.

"Toch voel ik me nu vrij, ook mentaal. Na mijn eerdere voetblessure durfde ik niet altijd vol de duels in te gaan, maar dat gevoel is nu helemaal verdwenen.” De spits scoorde dit seizoen tot nu toe twee keer in drie duels. Ook lijkt hij bij Denemarken weer af te stevenen op een basisplaats bij de nationale selectie. De centrumspits heeft tot nu toe zeven A-interlands op zijn naam staan en moet concurreren met Feyenoorder Nikolai Jörgensen en de ervaren Nicklas Bendtner, die tegenwoordig zijn brood verdient bij FC Kopenhagen.