Dubbelslag voor Lutsenko in Ronde van Turkije

Alexey Lutsenko heeft de koninginnenrit in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. In de vierde etappe van Marmaris naar Selçuk was de Kazachse kampioen op de slotklim net iets te sterk voor titelverdediger Diego Ulissi. Lutsenko is ook de nieuwe leider in de Turkse rittenkoers.

Nadat de eerste drie etappes op een massasprint waren geëindigd was het nu de beurt aan de klimmers. In de vierde etappe moesten de renners 207 kilometer afleggen en aan het einde van de rit lag de finish op een klim van de tweede categorie.

Vroeg in de wedstrijd lag er een klim van de eerste categorie en daar ontstond de vroege kopgroep. Zes renners wisten op de klim weg te rijden en in de afdaling sloten nog twee renners aan. De kopgroep pakte ruim vier minuten op het peloton.

Op de voorlaatste beklimming van de dag viel de kopgroep uit elkaar. Grega Bole en Diego Rubio bleven als laatste over van de vroege vlucht, maar het peloton was al genaderd dankzij het werk van UAE Emirates, de ploeg van Ulissi. De laatste twee vluchters werden op zes kilometer van de streep dan ook ingerekend door het peloton.

Op de slotklim vielen enkele renners aan, maar door het hoge tempo raakte niemand weg. Ulissi, die hier vorig jaar ook won, had alles gezet op de laatste kilometer. De Italiaan leek ook weg naar de zege, maar in de laatste vijftig meter kwam Lutsenko er toch overheen. Door de zege is de Kazach ook de nieuwe leider in de Presidential Cycling Tour of Turkey.