Verstappen mag geen MotoGP testen: "Red Bull vindt het te gevaarlijk"

Formule 1-coureur Max Verstappen zou graag eens een test afwerken op een MotoGP-machine, maar van zijn werkgever Red Bull Racing mag dat niet. "Ze zeiden gelijk 'nee', omdat het te gevaarlijk zou zijn", aldus de Nederlander tegenover Motorsport.com.

Vorig jaar liet Verstappen nog weten graag eens op een MotoGP-motor te rijden. "Toen ik acht jaar oud was reed ik op twee én vier wielen, ik vond het heel gaaf. Het was wat gevaarlijker natuurlijk, maar ik zou het heel graag eens willen proberen. MotoGP is een andere wereld, maar het gevoel om dicht met je knieeën langs de grond te gaan in de bochten vind ik heel mooi."

Verstappen zegt nu dat hij vorig jaar een verzoek heeft neergelegd bij Red Bull, wat in de MotoGP fungeert als sponsor van KTM's fabrieksteam en van onder meer Dani Pedrosa. "Ik heb zelf een Harley Davidson gekocht en vroeg het team of ik een MotoGP-machine uit mocht proberen, omdat Red Bull daar ook als sponsor actief is met KTM en Honda. We hebben zelf ook een circuit, de Red Bull Ring, maar ze vonden het te gevaarlijk."

Eerder dit jaar mochten MotoGP-rijders Marc Marquez en Pedrosa nog in een Formule 1-auto rijden. Fernando Alonso mocht in 2015 en 2016 wat rondjes rijden op een MotoGP-Honda.