Colbrelli sprint naar winst in Gran Piemonte

Sonny Colbrelli heeft de 102e editie van de Gran Piemonte gewonnen. De Italiaanse wielrenner van Bahrain Merida was in een slechte weersomstandigen de beste in een sprint na 191 kilometer. Florian Sénéchal werd tweede, voor Davide Ballerini.

De Italiaanse klassieker kent tot in tegenstelling tot de andere Italiaanse klassiekers in het najaar geen beklimmingen op het parcours. Ideale kans voor de sprinters, al waren de topsprinters niet aanwezig in Racconici, de startplaats van de Gran Piemonte.

In de eerste kilometers van de wedstrijd trokken Joey Rosskopf, Filippo Ganna, Mikkel Frølich Honoré en Matteo Sobrero in de aanval. Meer dan twee minuten kreeg het viertal niet van het peloton.

Halverwege de wedstrijd trok Lotto-Soudal ten aanval. Tim Wellens, Jens Keukeleire, Thomas De Gendt, Tiesj Benoot en Maxime Monfort trokken in dienst voor de Belgische formatie in de aanval. Het vijftal van Lotto-Soudal kreeg Cyrus Monk en Nikita Stalnov met zich mee en haalde de koplopers bij, maar de aanval zou niet verdragen.

Matti Breschel en Marco Marcato trokken daarop in de aanval, wat later sloten ook Davide Ballerini en Andriy Grivko aan. Het kwartet nam een halve minuut voorsprong, maar doordat Marcato, Ballerini en Grivko om verschillende moest afhaken droeg de aanval niet ver. Later kwam Grivko toch weer aansluiten bij Breschel. De Deen zag de aanval niet zitten, en liet lopen. Grivko ging wel door, maar met nog dertien kilometer te rijden was ook zijn avontuur voorbij.

De renners konden zich gaan opmaken voor de sprint, al dacht James Shaw daar anders over. De Brit van Lotto-Soudal trok op een kleine twee kilometer ten aanval. Shaw werd weer ingerekend, maar zorgde er wel voor dat het peloton in meerdere stukken brak. Een klein groepje mocht gaan sprinten om de overwinning. Het was Colbrelli die vroeg aanging en niemand kwam er meer over. Sénéchal werd tweede, voor de sterkrijdende Ballerini.