Jan Vennegoor of Hesselink nieuwe hoofdscout bij PSV

PSV heeft met Jan Vennegoor of Hesselink een nieuwe hoofdscout aangesteld, meldt de club via de officiële kanalen. Hij volgt John de Jong op.

De Eindhovenaren stonden afgelopen zomer voor een stoelendans toen trainer Phillip Cocu en technisch directeur Marcel Brands afscheid namen. Alles werd intern opgelost, wat door het doorschuiven van Mark van Bommel en John de Jong tot een vacante positie van hoofdscout leidde. De Jong is nu immers de technisch manager van de club en beide functies vallen niet te combineren.

Daarom is hij blij Vennegoor of Hesselink naar voren te kunnen schuiven. "Jan draait inmiddels bijna vier jaar mee in de scouting en heeft in die periode een uitstekende indruk gemaakt. Een leidinggevende rol is een passende, volgende stap", stelt de technisch directeur. "In het kader van de continuïteit is het erg waardevol als je het vertrek van sommige mensen op kunt vangen met collega’s die gewend zijn aan de manier van werken en de eisen die we stellen. We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen”, aldus De Jong.

Vennegoor of Hesselink gaat als hoofd van de scouting leiding geven aan zeven wereldwijd opererende scouts en heeft een ondersteunende rol richting de technisch manager en de trainer als het gaat om de selecties van PSV en Jong PSV, omschrijft de club zijn taak. Daar is de 39-jarige oud-spits maar wat blij mee. "Ik vind het een prachtig beroep. We zijn wereldwijd op zoek naar spelers die ons beter kunnen maken. Het is eervol dat ik het team van scouts nu mag aansturen.”