Bennett sprint opnieuw naar ritzege in Turkije

Sam Bennett heeft na de tweede etappe ook de derde etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey gewonnen. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe klopte in de sprint de Argentijn Maximiliano Richeze en de Duitser John Degenkolb.

De derde etappe van Fethiye naar Marmaris over 137,2 leek opnieuw een massasprint te worden, al lag er op elf kilometer van de streep een klein klimmetje van drie kilometer, aan 6,8%. Mads Würtz Schmidt, Fernando Barceló, Beñat Txoperena, Aldemar Reyes, Kenneth Van Rooy, Muhammed Atalay en Ferit Samli kozen vroeg in de wedstrijd voor de aanval en kregen een voorsprong van twee minuten op het peloton.

Het peloton had alles onder controle en de voorsprong van de kopgroep zakte langzaam onder de minuut. Net voor het klimmetje werd de kopgroep dan ook ingerekend dankzij het werk van Astana. Op de beklimming was er een tempoversnelling van titelverdediger Diego Ulissi, maar de Italiaan zag zijn aanval gecounterd worden door Nicolas Roche. Beide wisten niet weg te komen, maar ze zorgde er wel voor dat enkele sprinters moesten afhaken in het peloton.

Richeze en Bennett wisten zich wel in het peloton te handhaven. De twee ritwinnaars van deze ronde kregen opnieuw een kans in de straten van Marmaris. In de sprint die volgde ging Bennett op 200 van de streep aan en niemand kwam erover. Zo boekte de Ierse sprinter zijn tweede zege op rij en blijft hij ook aan de leiding van het algemeen klassement.