Peuter shreddert ruim duizend dollar

"Je krijgt er zo veel voor terug!", zegt men dan over kinderen. Dat mag in het geval van de ouders van de 2-jarige Leo Belnap ook wel, want het jochie gooide onlangs even een dikke duizend dollar aan biljetten door de shredder.

Ben en Jackee Belnap waren aan het sparen geweest om de ouders van Ben terug te betalen voor seizoenskaarten van hun favoriete college football-team, de Utah Utes. De envelop met geld lieten ze in het zicht liggen, zodat ze het in het weekeinde niet zouden vergeten mee te nemen.

"De volgende dag zagen we dat de envelop weg was en we konden het nergens vinden", aldus Jackee. Ze besloot maar even in de bak met papier voor in de papierversnipperaar te kijken en vond niks...maar in de versnipperaar zelf lag het geld wel, in heel veel stukjes.

"We waren vijf minuten in stilte het geld bij elkaar aan rapen, tot ik zei dat dit ooit wel een leuk verhaal zou zijn op een bruiloft." Het stel wist wel wie de schuldige was, want Leo helpt regelmatig met het versnipperen van reclamefolders en dergelijken.

"Leo wist natuurlijk niet dat hij wat fout had gedaan, dus boos op hem worden zou wat oneerlijk zijn. We gebruiken meestal een creditcard, dus hij weet wellicht niet eens wat contant geld is", aldus de moeder.

Overigens kunnen ze mogelijk alsnog hun geld terugkrijgen en daar hoeft Leo nog niet voor te werken. Ben belde met de overheidsinstantie die gaat over kapot geld en kreeg te horen dat hij de restjes van de biljetten op kon sturen, waarna het stel hun geld zou krijgen.

"Ze zeiden dat het zes maanden tot drie jaar kon duren, dus we zien het wel", zegt Jackee. De ouders van Ben lieten ondertussen weten geduld te hebben en er geen probleem mee te hebben om wel even op hun geld te wachten.