Groeneveld: "Eerst naar Groningen vond ik niet verstandig"

Arnaut Danjuma Groeneveld kon afgelopen zomer NEC ook verruilen voor Ajax, dat hem directe wilde verhuren aan FC Groningen. Dat zag hij niet zitten.

De 21-jarige vleugelaanvaller stapte over naar Club Brugge, waar hij uitstekend begonnen is. In veertien wedstijden in alle competities was hij vijf keer trefzeker en gaf vier assists. Bondscoach Ronald Koeman nam de rechtspoot op in zijn selectie bij het Nederlands elftal.

"Ik ben iemand die erg intuïtief is en het gevoel bij Club Brugge was direct heel goed. Alles ging in een rap tempo en de club had een goed plan met me. De manier waarop Club Brugge te werk ging, sprak me aan", vertelt Groeneveld in De Telegraaf. "Eerst naar Groningen gaan, vond ik met de andere opties die ik had niet verstandig."

Groeneveld speelde acht jaar lang in de jeugdopleiding van PSV, maar wist niet door te breken bij de Eindhovenaren. Na twee jaar NEC werd Club Brugge zijn nieuwe club. Hij snapt goed dat er gedacht wordt dat het heel snel met hem gaat. "Ik denk dat het voor anderen moeilijker is te begrijpen dan voor mezelf. Ik heb acht jaar bij PSV gevoetbald, daar een goede tijd gehad en heel veel geleerd. En ik weet wat ik er allemaal voor doe en laat om de top te bereiken."

"De weg via NEC en Club Brugge naar Oranje zie ik niet als een omweg. Sommige jongens lukt het wel bij PSV, anderen niet. Het had het voor mij een stukje makkelijker gemaakt als ze me wel een contractje hadden gegeven. Maar het loopt zoals het loopt."