'CERN-wetenschappers willen vernietigende god oproepen'

Het is weer eens zover: we gaan allemaal dood. Dit keer, niet voor het eerst, dankzij de wetenschappers in het CERN in Zwitserland, waar (zogenaamd!) onderzoek gedaan wordt naar de bouwstenen van het universum en alle materie daarin.

Nou ja, 'wetenschappers'...eigenlijk zijn het een soort hulpjes van een allesverwoestende god, zo zeggen aanhangers van weer een nieuwe samenzweringstheorie. En het gaat dan niet zomaar een god, maar om niemand minder dan Shiva, in het hindoeïsme gezien als 'de vernietiger'.

"Shiva's rol is om het universum te beëindigen, om alles wat ooit bestaan heeft te verwoesten en plaats te maken voor een volledig nieuw begin", zo zegt men dan. Volgens de gelovers is het dan ook totaal geen toeval dat er buiten het CERN een standbeeld staat van Shiva.

Het op elkaar laten botsen van de minieme deeltjes zou volgens sommigen kunnen leiden tot een scheur in de ruimtetijd. De gelovers zijn van mening dat die scheur dan een wormgat vormt naar een ander universum, waar ons aller Shiva dan weer klaar zit om de boel hier te komen vergallen.

Wanneer het precies zover is weet men nog niet, maar lang kan het ook dit keer niet meer duren. Wij wensen iedereen dan ook alvast een aangename apocalyps!