Bertens in Linz eenvoudig langs Haas

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de tweede toernooi van het WTA-toernooi in Linz. In de eerste ronde won ze woensdagavond simpel van de Oostenrijkse thuisfavoriete Barbara Haas. Het werd 6-2 en 6-1. 

Bertens had geen enkele moeite met de 22-jarige Haas, die een wildcard had gekregen voor het toernooi in haar thuisland. In de eerste set brak de als tweede geplaatste Nederlandse op 2-1 én 5-2 de service van de Oostenrijkste, in het tweede bedrijf gaf Bertens zelfs maar één game uit handen. 

Deze winst is belangrijk met het oog op de WTA Finals in Singapore, het eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van het kalenderjaar 2018. Op die ranking neemt ze nu de negende plek in, met tien punten minder dan haar belangrijkste concurrente Karolina Pliskova. De Tsjechische speelt momenteel een toernooi in China. Daar staat ze in de kwartfinale.

Simona Halep, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka en Petra Kvitova zijn al zeker van de WTA Finals. Het is onzeker of Halep het toernooi haalt, vanwege een rugblessure. Mocht zij zich afmelden dan gaat Bertens zo goed als zeker naar Singapore. De voorsprong van Bertens op nummer tien van de ranking Aryna Sabalenka is zeer groot. De Wit-Russische speelt evenals Pliskova in Tianjin. 

De als tweede geplaatste Bertens speelt in de tweede ronde tegen de Russin Margarita Gasparian, de mondiale nummer 137. "Het viel niet mee om op deze zachte baan agressief te spelen", liet de winnares na afloop bij Eurosport weten. "Hopelijk gaat dat in mijn volgende partij wat beter. Niettemin ben ik blij met de manier waarop ik heb gespeeld."

Bertens in Linz eenvoudig langs Haas (Pro Shots / Action Images)
Bertens in Linz eenvoudig langs Haas (Pro Shots / Action Images)