Volleybalsters lijden eerste nederlaag op WK en zijn nog niet zeker van Final Six

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Japan hun eerste nederlaag geleden. In Nagoya was Brazilië met 2-3 (25-21, 18-25, 27-25, 19-25, 7-15) te sterk voor Oranje.

Doordat Servië verrassend met 3-1 verloor van Japan is Nederland nog niet zeker van een plaats in de Final Six. Als Oranje donderdag één set wint tegen Servië gaat Nederland alsnog door naar de volgende ronde. Mocht Brazilië met 3-0 van Japan winnen en Oranje verliest van Servië met 3-0 zijn de Nederlandse volleybalsters uitgeschakeld.

Nederland begon in de wedstrijd tegen Brazilië goed aan de wedstrijd. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison pakte meteen een 4-0 voorsprong. Brazilië kwam langzaam aan beter in de set en bij een stand van 18-17 leek Brazilië de aansluiting te vinden met Nederland. Mede dankzij een goede servicebeurt van Juliët Lohuis pakte Oranje alsnog de eerste set.

In de tweede set kwam Nederland er niet aan te pas en ging de set overtuigend naar de Braziliaanse dames. Ook in set drie had Oranje in de beginfase geen antwoord op het spel van Brazilië. Brazilië liep zelfs uit naar een 2-9 voorsprong, maar Nederland gaf niet op en bij 16-16 had Oranje de stand weer gelijk getrokken. In een spannende slotfase van de derde set nam Brazilië toch weer de leiding: 20-23. Oranje knokte zich opnieuw terug en won de set alsnog met 27-25.

In de vierde set bleef het tot 15-15 gelijk opgaan tussen de beide landen, maar aan het einde van de vierde set liepen de Braziliaanse volleybalsters weg bij Oranje en won de set eenvoudig met 19-25. In de beslissende vijfde set was het verzet van de Nederlandse volleybalsters gebroken en liep Brazilië makkelijk weg bij Oranje en won de set met 15-7.

 Samenvatting  Nederland - Brazilië (Bron: YouTube)