El Khayati: "Als Oranje eerder belt, graag"

Nasser El Khayati wacht nog op een oproep voor de nationale ploeg van Marokko en hij staat daarom ook open voor het Nederlands elftal.

Dat vertelt de sleutelspeler van ADO Den Haag in een interview met Voetbal International. El Khayati sprak het afgelopen jaar zijn ambitie uit om voor Marokko uit te komen. "Vorige week werd de selectie bekend, ik zat er weer niet tussen. Weer niet. Terwijl ik toch niet veel meer kan laten zien dan dit, ik ben een van de topscorers van de Eredivisie!"

"Ik moet keihard mijn best blijven doen, maar het lastige is dat ik op een positie speel met heel veel concurrentie", aldus de 29-jarige speler, die dit seizoen zeven keer scoorde in de Eredivisie. Alleen Kristoffer Peterson (Heracles Almelo) maakte er eentje meer. El Khayati heeft er wel begrip voor dat hij niet wordt geselecteerd. "Ik kreeg laatst een berichtje van Mark Wotte, die al heel lang de Onder-23 van Marokko traint. Hij zei dat hij het met de staf van het Marokkaanse elftal over me gehad had, dat ze van me gecharmeerd zijn, maar dat er gewoon heel veel goede spelers rondlopen op mijn plek."

"Dan heb je het over Younès Belhanda, die Champions League speelt met Galatasaray, Hakim Ziyech die het geweldig doet bij Ajax en Mbark Boussoufa die terecht heel veel krediet heeft. De bondscoach moet dus keuzes maken en daarbij mensen teleurstellen."

"Kijk, ik heb het afgelopen jaar altijd gezegd dat ik graag voor Marokko wilde uitkomen, daar ligt mijn eerste keuze", aldus de topschutter. "Maar als Nederland mij eerder belt, graag. Dat zou voor mij ook een enorme eer zijn. Ik wil gewoon graag een interlandcarrière. Als ik daarin een keuze moet maken, dan kies ik simpelweg voor het land dat mij als eerste belt."