Neger als babysitter is verdacht

Een vrouw uit het Amerikaanse stadje Marietta in de staat Georgia is aangeklaagd voor vermeend racisme. Zondag volgde ze Corey Lewis namelijk de hele middag terwijl hij op twee kinderen aan het babysitten was.

Lewis is neger en de kinderen zijn blank, dus dat vond de dame zeer verdacht. Nadat Lewis de kinderen na een bezoekje aan het fastfoodrestaurant Subway's weer terug in zijn auto mee naar huis nam, kwam de dame naast de auto staan en vroeg of de kinderen 'okay' waren.

"Waarom zouden ze niet 'okay' zijn", vroeg Lewis, maar de vrouw vertrouwde het allemaal niet. Na een tijdje rijden kwam ze weer langszij en vroeg of ze de oudste van de twee kinderen alleen kon spreken. Lewis weigerde uiteraard en de vrouw werd toen nijdig. "Okay, dan noteer ik nu je nummerplaat", aldus het dametje die Lewis toen maar tot aan zijn huis volgde, waar de politie hen al opwachtte.

"Ik heb me nooit gerealiseerd dat mensen dit zo uit zijn context kunnen halen", aldus een verbaasde babysitter. "Mensen hebben nog steeds vooroordelen en we worden nog steeds gediscrimineerd", zo doelde Lewis, vast niet op babysitters in het algemeen.

De ouders van de twee blanke kindjes stonden ook perplex en ze twijfelt of de dame echt bezorgd was om de kinderen. "Ze waren namelijk helemaal niet bang of aan het huilen", aldus Dana Mango, de moeder van de kinderen. De politie moest beschaamd toegeven dat ze door de vrouw voor een vreemde situatie waren opgeroepen.

"Het enige wat zij zag was een zwarte man die omging met twee blanke kinderen en dat vond zij raar. Dat is etnisch profileren", aldus Mango.


Iets met babysittten (Bron: Youtube)