Bennett sprint naar winst in tweede etappe Ronde van Turkije

Sam Bennett heeft de tweede etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey gewonnen. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe was in een etappe van 154,1 kilometer de snelste in een massasprint in Antalya. Door de bonificatieseconden neemt hij ook de leiderstrui over van Maximiliano Richeze.

De rit van Alanya naar Antalya over 154,1 kilometer was er een voor de sprinters. Ondanks de vlakke rit kozen toch vier renners voor de aanval: Onür Balkan, Thomas Sprengers, Orjuela Gutierrez en Josu Zabala. Het viertal wist een maximale voorsprong van twee minuten te pakken, maar het peloton had alles onder controle.

Op twaalf kilometer van de streep werd Sprengers als laatste van de vluchters ingerekend door het peloton. In de voorbereiding op de sprint waren verschillende ploegen aan het werk, maar in de laatste kilometer had Quick-Step Floors het beste voor elkaar. Klassementsleider Richeze trok de sprint perfect aan voor zijn jonge ploeggenoot Álvaro José Hodeg, maar hij kon het niet afmaken. Bennett die in het wiel van Hodeg zat ging hem voorbij en pakte de zege in Turkije. Door de winst is hij ook de nieuwe leider in Turkse rittenkoers.