MLB: Red Sox schakelen Yankees uit in play-offs, laatste vier teams bekend

De honkballers van de Boston Red Sox staan in de American League Championship Series, de 'halve finales' van de play-offs in de MLB. De New York Yankees werden in het eigen Yankee Stadium met 3-4 geklopt, waardoor Boston de onderlinge strijd met 3-1 won.

Het duel begon relatief rustig, hoewel Yankees-werper CC Sabathia al een paar keer in de problemen kwam. In de derde inning ging het fout voor hem: hij gaf drie runs weg uit drie hits, waarna vervanger Zach Britton ook nog eens een homerun van Christian Vazquez toe moest staan.

Een sacrifice fly van Brett Gardner in de vijfde bracht de Yankees op het scorebord en in de negende inning kwamen ze nog langszij, maar Red Sox-closer Craig Kimbrel hield stand en wierp de wedstrijd uit.

Vrijdagnacht om 02.10 uur beginnen de Milwaukee Brewers met Jonathan Schoop en de Los Angeles Dodgers met Kenley Jansen aan de National League Championship Series, een dag later is het om dezelfde tijd de beurt aan wedstrijd één voor de Red Sox met Xander Bogaerts en de Houston Astros.

Yankees - Red Sox (Bron: YouTube)