Kuipers blijft volhouden: "Het was wel een penalty"

Björn Kuipers heeft gereageerd op alle commotie die is ontstaan naar aanleiding van zijn optreden tijdens FC Utrecht - NAC Breda, afgelopen vrijdag.

Kuipers gaf de thuisploeg een strafschop toen Simon Gustafson, zo leek het, naar de grond werd getrokken door Menno koch. Op videobeelden werd echter duidelijk dat de speler van FC Utrecht makkelijk naar de grond ging. Scheidsrechter Kuipers kreeg daarom veel kritiek over zich heen, onder meer van Pierre van Hooijdonk en Sjoerd Mossou, die allebei NAC een warm hart toedragen.

"Het zijn nogal uitspraken, moet ik zeggen", reageert Kuipers woensdag in de ochtendshow van Giel Beelen op Veronica. "Blijkbaar heb je er als scheidsrechter mee te dealen, want je kunt er niet zoveel aan doen. Ik snap dat er wat commotie is over deze penalty, omdat er televisiebeelden zijn getoond waarop te zien is dat het wel een heel makkelijke strafschop was."

De 45-jarige arbiter benadrukt dat hij beelden vanuit een andere positie kon bekijken. "Niemand heeft de beelden gezien die ik heb gezien op mijn scherm. Op basis daarvan heb ik vastgehouden aan de penalty. Op basis van mijn positie en de camera vanaf de andere kant van de goal zie je toch echt wel dat er sprake is van een terugtrekkende beweging van de speler van NAC op Gustafson. Ik heb de goede beelden wel gezien."