Guardians-regisseur pakt Suicide Squad aan

Het is nog steeds eeuwig zonde: het onterechte ontslag van James Gunn door Disney. De regisseur, verantwoordelijk voor de twee Guardians of the Galaxy-films en druk bezig met de derde, werd afgelopen zomer ontslagen omdat de filmstudio was gewezen op een aantal oude, misplaatste tweets van de hand van Gunn.

De vele ophef van fans en Marvel-acteurs heeft tot nog toe niet mogen baten; Disney houdt nog steeds haar poot stijf. De toekomst van de derde Guardians of the Galaxy-film is onzeker. Maar Gunn zelf zit niet stil. Hij heeft nieuw werk gevonden bij Warner Bros.' DC Films als schrijver van de tweede Suicide Squad-film.

Een opvallende stap: niet alleen is DC de directe concurrent van Marvel, ook werd van David Ayers Suicide Squad in 2016 gedacht dat het een soort Guardians of the Galaxy-achtige toon zou hebben, toen diverse trailers voor de film die indruk wekten. Dat bleek uiteindelijk niet te kloppen, maar met Gunn als schrijver kunnen we voor Suicide Squad 2 in ieder geval verwachten dat hij zijn ervaring met het samen laten spelen van een diverse groep personages zal inzetten om de film een stuk interessanter te maken dan de eerste.

Het is nog niet zeker wie Suicide Squad 2 zal regisseren; Warner Bros. heeft de afgelopen jaren verschillende namen genoemd en Gunn zelf zou ook een optie kunnen zijn. Op dit moment is daar dus niets over zeker, net zoals er nog geen releasedatum voor de film gepland is.