NFL: Quarterback Brees breekt 'all-time' record Manning in stijl

De New Orleans Saints hebben in de NFL tijdens Monday Night Football thuis een vrij simpele overwinning gepakt, de vierde in vijf wedstrijden dit jaar. De Washington Redskins werden met 43-19 over de knie gelegd en hadden geen moment een serieuze kans op de winst.

In de eerste drie kwarten scoorden de Saints telkens al binnen een paar minuten een touchdown. Uiteindelijk scoorden ze er zes, waarbij zowel Mark Ingram als rookie Tre'Quan Smith er twee op hun naam zetten, in het geval van Smith telkens door een pass van quarterback Drew Brees.

Brees was vooral de man waar naar gekeken werd, want het zat er dik in dat hij het record van meeste passing yards ooit in de NFL zou verbreken. Dat stond op naam van de legendarische Peyton Manning, die dat met 71.940 yards drie jaar geleden overnam van Brett Favre.

Nog voor de eerste helft voorbij was pakte Brees het record en dat deed hij in stijl: een 62-yard touchdown pass op Smith met 2:36 minuten te spelen in het tweede kwart. Brees gooide uiteindelijk 363 yards (26/29 passes) en staat nu op 72.103 yards in zijn indrukwekkende loopbaan.

Hét moment: Brees gooit een 62-yard touchdown pass op Smith en breekt het record van Manning (Bron: YouTube)