2K Games kondigt Borderlands 2 VR aan

Mijn hart maakte even een sprongetje toen ik een persbericht kreeg met bij de titel "2K en Gearbox Software kondigden vandaag Borderlands....". Even verder scrollen op mijn mobiel: " 2 VR aan". Weer niets over Borderlands 3, maar he, wel de mogelijkheid om het tweede deel voor de derde keer te spelen, nu in VR.

Borderlands 2 VR is ontwikkeld door Gearbox Software en brengt de wereld van Pandora tot leven in VR. Kies uit een van de vier speelbare klassen - Siren, Commando, Gunzerker en Assassin - elk met een unieke vechtstijl en geüpdatete vaardigheden die gebruik maken van de nieuwe VR-functionaliteiten. Daarna ga je in VR het opnemen tegen Handsome Jack om Pandora te redden van de corrupte Hyperion Corporation.

Borderlands 2 VR heeft Bad Ass Mega Fun Time (alias BAMF Time). Daarmee kunnen spelers de tijd vertragen en het spel langzamer laten gaan, zodat ze hun volgende aanval kunnen voorbereiden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te teleporteren of net zo 'elegant' als Claptrap over Pandora glijden.

De navigatie is ook compleet aangepast voor VR. Spelers kunnen ook hun favoriete manier om te bewegen kiezen: het wijzen-en-teleporteren of direct bewegen met de joysticks. Ook in een voertuig is het net wat anders: gassen en remmen gebeurt met de joystick, terwijl je stuurt met je headset. Met de bewegingscontrollers en headset kunnen spelers de menu's op een nieuwe en intuïtieve manier gebruiken. Je navigeert door te wijzen, klikken, slepen en los te laten.

Borderlands 2 VR komt op 14 december 2018 naar VR op PlayStation VR. Als je preordert krijg je een dynamisch PlayStation-thema met de vier iconische Vault Hunters uit de game - Salvador, Maya, Axton en Zer0.