Elliott wint NASCAR-race op Monster Mile

Chase Elliott heeft de eerste race in de tweede ronde van de play-offs in de NASCAR Cup Series gewonnen. Op de Dover International Speedway, ook wel bekend als de Monster Mile, was Elliott vooral in de slotfase ijzersterk, waardoor hij alvast zeker is van een plek bij de laatste acht. 

De eerste stage werd gedomineerd door Kevin Harvick, die vrijwel de hele stage aan kop ging en het eerste deel dan ook won, voor Joey Logano en Kyle Busch. Joey Logano mocht stage twee vanaf de eerste plek beginnen, want bij de pitstops nam hij de leiding over van Harvick, die de leiding echter gelijk terugpakte.

Harvick kwam ook in stage twee geen moment in de problemen en won ook dit keer. Logano zakte wat terug en het was Clint Bowyer die achter Harvick plek twee pakte.  Met 78 van de 400 ronden te gaan ging het ineens fout voor Harvick: vrijwel gelijk na een pitstop kwam hij opnieuw naar binnen, omdat er iets verkeerd ging met zijn linkerachterband. 

Kyle Busch kon profiteren, maar hij werd bestraft omdat hij te hard reed in de pitstraat. Door al het gedoe van de leiders nam Aric Almirola de leiding over, met Kurt Busch in zijn kielzog. Kort voor het einde dook Bowyer met een klapband de muur in, waardoor de race weer even werd geneutraliseerd. Met vier ronden te gaan werd de groene vlag gezwaaid op de Monster Mile, met Elliott die bij de pitstops de leiding pakte, voor Brad Keselowski en Denny Hamlin.

Dat ging ongeveer anderhalve bocht goed: Almirola ging teveel naar buiten, raakte de muur en tikte Keselowski in de rondte, terwijl ook play-offcoureur Alex Bowman geraakt werd. Er moest overtime aan te pas komen en daarin waren het Elliott en Hamlin die voorin startten. Hamlin probeerde het nog even, maar Elliott was niet te pakken en won zijn tweede Cup Series-race, nadat hij dit jaar al zijn eerste zege ooit pakte.

Crash dankzij Almirola (Bron: YouTube)

De samenvatting van de race (Bron: YouTube)