Marokko mist Ziyech in duels tegen Comoren

Marokko moet het in de kwalificatie voor de Afrika Cup doen zonder Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax meldde zich af vanwege een bovenbeenblessure. De Leeuwen van de Atlas spelen twee duels tegen de Comoren. 

Ziyech liep de kwetsuur zondag op in de slotfase van het met 5-0 gewonnen thuisduel met AZ. Maandag wees onderzoek in Amsterdam uit dat er sprake is van een spierverrekking in zijn rechterbovenbeen, maar onduidelijk is nog hoe lang deze blessure hem aan de kant houdt. De blessure van Ziyech lijkt mee te vallen.  Ajax doet geen mededelingen over hoelang Ziyech uit de roulatie is. De Amsterdammers vreesden in eerste instantie voor een zware hamstringblessure, maar de middenvelder hoeft nu normaal gesproken niet veel duels te missen.

Na overleg met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) is besloten dat Ziyech in Amsterdam blijft om aan zijn herstel te werken. Marokko zit in een kwalificatiegroep voor de Afrika Cup met de eerder genoemde Comoren, Kameroen en Malawi. Kameroen is echter gastheer van de Afrika Cup en al geplaatst voor het eindtoernooi. 

Marokko mist Ziyech in duels tegen Comoren (Pro Shots / Stanley Gontha)
Marokko mist Ziyech in duels tegen Comoren (Pro Shots / Stanley Gontha)