Golfer Tway begint seizoen met eerste PGA-zege, Bjerregaard wint Alfred Dunhill Links

Golfer Kevin Tway heeft zijn eerste zege op de PGA Tour te pakken. Het nieuwe seizoen van de Amerikaanse toer werd afgetrapt met de Safeway Open in Napa, Californië, en eindigde met een play-off tussen drie spelers.

Tway en zijn Amerikaanse landgenoten Ryan Moore en Brandt Snedeker eindigden allemaal op veertien slagen onder par. Snedeker had het toernooi kunnen winnen, maar op de voorlaatste hole sloeg hij een bogey en dus moest er een play-off gespeeld worden. Daarin bleek Tway de beste, waarmee zijn eerste toernooizege een feit was.

De 30-jarige Tway is de zoon van oud-professional Bob Tway, winnaar van acht PGA-toernooien, waaronder het PGA Championship van 1986. Het is de tiende keer dat zowel een vader als zoon een PGA-toernooi op hun naam hebben staan.

Op de Europese toer stond het prestigieuze Alfred Dunhill Links Championship op het programma. Dat werd een prooi voor de Deen Lucas Bjerregaard, zijn tweede toernooizege. De Engelsen Tyrrell Hatton en Tommy Fleetwood eindigden op één slag van Bjerregaard op de tweede plek op de Schotse golfbaan.