Winst voor hockeyers Bloemendaal, Kampong gelijk tegen HGC

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse Heren hebben de hockeyers van Bloemendaal met 3-1 gewonnen van Rotterdam. Landskampioen Kampong speelde voor eigen publiek met 3-3 gelijk tegen HGC. Promovendus Klein Zwitserland won weer eens een keer. Dit keer werd Almere met 3-1 verslagen. Tilburg en Pinoké eindigden met een remise: 2-2.

Kampong - HGC (3-3)
19' 0-1 Seve van Ass
25' 1-1 Koen Visser
42' 1-2 Olivier van Tongeren
46' 1-3 Kenta Tanaka
49' 2-3 Ties Ceulemans
59' 3-3 (sc) Sander de Wijn
Kampong knokte zich tot twee keer toe terug van een achterstand en hield zodoende een punt over aan het duel met HGC. Seve van Ass zette HGC in het tweede kwart op voorsprong. Nadat Koen Visser de gelijkmaker had gescoord, liep HGC uit naar een 1-3 voorsprong via doelpunten van Olivier van Tongeren en Kenta Tanaka. Drie minuten na de treffer van de Japanner bracht Ties Ceulemans de spanning terug in het duel. Elf minuten voor tijd maakte Sander de Wijn gelijk voor Kampong, dat in de slotfase er nog met de zege vandoor dacht te gaan. De treffer werd echter tot grote onvrede aan Utrechtse kant afgekeurd. Kampong scoorde op het moment dat HGC nog hevig protesteerde omdat een doelpunt van de Wassenaarse ploeg was afgekeurd. Hoewel de scheidsrechter liet doorspelen, werd de 4-3 van Kampong uiteindelijk alsnog geannuleerd.

Klein Zwitserland - Almere (3-1)
2' 1-0 Koen Bijen
29' 2-0 Ruben Versteeg
52' 2-1 Valentijn Charbon
61' 3-1 (sc) Koen Bijen
Na vier nederlagen op rij pakte Klein Zwitserland weer eens punten. De promovendus boekte de tweede zege van het seizoen door in eigen huis met 3-1 te winnen van Almere. Met twee treffers had Koen Bijen een groot aandeel in overwinning van Klein Zwitserland. Het andere doelpunt kwam op naam van Ruben Versteeg, voor Almere scoorde Valentijn Charbon. Klein Zwitserland staat nu op een mooie achtste plaats met acht punten uit negen duels. Almere staat tiende met vijf uit negen.

HC Tilburg - Pinoké (2-2)
17' 1-0 (sc) Gareth Furlong
39' 1-1 Marlon Landbrug
62' 2-1 (sc) Gareth Furlong
70' 2-2 (sc) Alex Hendrickx
Tilburg moet nog een week wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Voor eigen publiek bleef de ploeg op 2-2 steken tegen Pinoké, dat vorige week voor het eerst de volle winst pakte. Tilburg kwam tot twee keer toe op voorsprong via Gareth Furlong. Diens tweede treffer leek acht minuten voor tijd goed voor de zege, maar Alexander Hendrickx maakte in de slotminuut alsnog gelijk voor Pinoké.

Bloemendaal - Rotterdam (3-1)
30' 1-0 (sb) Arthur Van Doren
36' 2-0 Roel Bovendeert
56' 2-1 (sc) Simon Egerton
69' 3-1 (sc) Tim Swaen
Bloemendaal bleef voor de 33ste maal op rij ongeslagen in de Hoofdklasse. Rotterdam had zeker kansen op een goed resultaat op ‘t Kopje, maar benutte de kansen niet. Keeper Maurits Visser hield zijn ploeg op de been, terwijl Bloemendaal vlak na rust op voorsprong kwam: Arthur van Doren benutte een strafbal. Meteen na rust maakte Roel Bovendeert er 2-0 van. Simon Egerton scoorde uit een cornervariant nog tegen, waarna Tim Swaen, eveneens uit een strafcorner, de eindstand op het bord zette.

Den Bosch - SCHC (5-0)
26' 1-0 (sc) Nicolas Della Torre
35' 2-0 Sebastien Dockier
43' 3-0 (sc) Nicolas Della Torre
55' 4-0 (sc) Nicolas Della Torre
63' 5-0 Sebastien Dockier
Den Bosch kende weinig mededogen met hekkensluiter SCHC: het werd 5-0. Nicolas Della Torre was goed voor drie doelpunten, Sebastien Dockier maakte de andere twee treffers. Dankzij de zege blijft Den Bosch zicht houden op de top vier. SCHC zag directe concurrent Tilburg een punt uitlopen. Het verschil tussen beide ploegen is nu twee punten.