Kippen geduchte moordenaars in Assassin's Creed Odyssey

De nieuwste Assassin's Creed is nu een paar dagen uit en gamers zijn over het algemeen dik tevreden over de actie-RPG die ditmaal in het oude Griekenland afspeelt. Zoals we gewend zijn van AC-titels is er ook weer een myriade aan gevaarlijke dieren in de game te vinden: leeuwen, wilde zwijnen, wilde honden... En kippen.

Je zou vewachten dat je van onze gevederde vriend, de gedomesticeerde huishoen, weinig te vrezen hebt. Er is in de geschiedenisboeken weinig terug te vinden over buitengewoon agressieve kippen ten tijde van de Pelopponnesische Oorlog tussen Athene en Sparta, maar in Assassin's Creed Odyssey blijken de kippen geduchte krijgers. Zo erg zelfs dat er op de Reddit-pagina van Odyssey een populair topic ontstond met de treffende titel 'What's the chicken's problem in Odyssey?' alwaar tragische anekdotes aan bod komen zoals onderstaande:

"I actually died to a gang of chickens. I was escaping from an encampment that was too high of a level for me and I couldn't understand how I was still in combat. Then I saw the levels above all these chicken's heads and I was so taken aback I only managed to parry one before the lot of them jumped me at once. A potential Greek hero was pecked to death in a fish market."


In een ander topic over de bloeddorstige fazantachtigen merkt een speler op dat de kippen in Odyssey op conspiratieve wijze samen lijken te spannen met de vijand:

I got ambushed in a quest once and I swear to God one of the ambushers was a fucking chicken. It wasn’t doing anything until I arrived at the farm, then when the ambushers showed up, it started attacking me. After the fight - when the quest told me to loot the ambushers to get the note from their employer, I looted the chicken first and got the fucking note.

Hoewel een enkele kip met een paar meppen van je zwaard wel het lootje legt is het niettemin verstandig om deze gevleugelde moordmachines in de gaten te houden. Veel spelers vermoeden dat de gewelddadigheid van de hoendervogels in de laatste Assassin's Creed een referentie is naar hun broeders in de Zelda-franchise. In de Zelda-games is het een bekend verschijnsel dat zodra je een kip maar lang genoeg kwelt er uit alle hoeken en gaten backup-kippen komen gekropen om de speler op meedogenloze wijze om het leven te brengen.

Een andere hardnekkige theorie veronderstelt dat de kippen eigenlijk 'sleeper agents' zijn van het Perzische leger die heimelijk meekwamen toen gedomesticeerde kippen geïntroduceerd werden in Griekenland. Deze theorie wordt onderbouwd met bronnen als het wetenschappelijke tijdschrift 'PNAS' waarin wordt verklaard dat een Griekse toneelschrijver aan kippen refereert als "de Perzische vogels".

Verder wordt er door menigeen gesuggereerd dat Assassin's Creed Odyssey simpelweg realisme nastreeft. Want kippen, en dan met name de haantjes, kunnen gemeen vechten. Assassin's Creed Odyssey kwam op vorige week vrijdag uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.