'Baldur's Gate 3 wel degelijk in ontwikkeling'

Het is geen geheim dat CRPG's een soort comeback maken. Echt weg zijn ze nooit geweest maar de laatste jaren zien we een opleving van het genre, met ijzersterke titels als Divinity: Original Sin, Pillars of Eternity en Torment: Tides of Numenera. Volgens InXile-topman Brian Fargo wordt er momenteel gewerkt aan Baldur's Gate 3, een gerucht dat al langer bestaat.

Fargo zegt ook te weten wie er aan de game werkt, maar treedt daarover verder niet in detail. Brian Fargo, zelf het brein achter de originele Fallout-games alsook CRPG-toppers als Baldur's Gate, Planescape: Torment en Icewind Dale, zegt helaas niet meer prijs te kunnen geven. Het blijft voorlopig dus gissen wie aan de game werkt. Het Belgische Larian Studios van de Divinity-games heeft al aangegeven niet betrokken te zijn, en ook Beamdog, de partij die de Enhanced Editions van Baldur's Gate maakte, is momenteel niet bezig met het derde deel uit de veelbesproken serie.

De originele Baldur's Gate kwam uit in 1998 en heeft volgens critici veel betekent voor het voortbestaan van het RPG-genre, in het bijzonder de D&D-varianten. Het won talloze GOTY-prijzen en zette een nieuwe standaard voor soortgelijke opvolgers als Icewind Dale en Planescape: Torment.