Icardi helpt Internazionale wederom aan zege

Na midweeks PSV een nederlaag bezorgd te hebben, was Mauro Icardi zondagavond wederom de grote man bij Internazionale tegen SPAL 2013.

Bij Internazionale begon Stefan de Vrij, die midweeks tegen PSV de gehele wedstrijd speelde, op de bank en Miranda had zijn plek in het centrum van de verdediging overgenomen. De Nederlander zag zijn ploeg al na veertien minuten spelen op voorsprong komen. Op een voorzet van Sime Vrsaljko kopte Mauro Icardi de bal via de arm van verdediger Johan Djourrou binnen: 0-1.

Het bleef bij één treffer voor rust, maar beide ploegen kregen kansen om te scoren, waarbij SPAL de grootste kans kreeg. Miranda veroorzaakte een strafschop, maar Mirco Antenucci schoot naast. Internazionale verzuimde op 0-2 te komen: Keita Baldé kreeg de bal na defensief geblunder van SPAL en ging samen met Icardi op doelman Alfred Gomis af. Hij probeerde de Argentijn te bereiken, maar zijn pass was niet goed en Gomis kon de bal pakken.

Na nam de druk van de thuisploeg, die in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen negen punten had gepakt, toe en dat resulteerde in kansen voor Andrea Petagna en Manuel Lazzari. Na 72 minuten kwam SPAL op gelijke hoogte. Op aangeven van Mohamed Fares tikte Alberto Paloschi van dichtbij raak.

Toch trok Inter aan het langste eind en wederom werd Icardi de gevierde man voor zijn ploeg. De spits werd na een heerlijke steekpass vrijgespeeld door Ivan Perisic en bleef koel in de afronding. De ploeg van Luciano Spalletti staat na acht wedstrijden op de derde plek in de Serie A met acht punten achterstand op koploper Juventus.