Liverpool en Manchester City houden elkaar in bedwang

De topper tussen Liverpool en Manchester City in de Premier League heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Er werd niet gescoord.

Liverpool en Manchester City gingen de achtste speelronde in de Premier League is als gedeeld koplopers, waar de ploeg van Josep Guardiola een beter doelsaldo had. De eerste kans van de wedstrijd op Anfield viel te noteren voor de thuisploeg. Mohamed Salah kapte naar binnen en schoot vervolgens naast.

The Citizens lieten aanvallend weinig zien, maar dachten wel recht te hebben op een strafschop. Dejan Lovren haalde Sergio Agüero van achteren onderuit, waarbij de verdediger de bal niet raakte, maar scheidsrechter Martin Atkinson zag er niks in.

Na rust ging het tempo omhoog en werd het spelbeeld aantrekkelijker. Na een uur spelen kreeg Rihad Mahrez de eerste grote kans van de wedstrijd. De Algerijn kreeg de bal mee van David Silva en schoot maar net voorlangs. Enkele minuten later verdedigde Virgil van Dijk uitstekend ten opzichte van Mahrez en in de omschakeling dook Salah op voor het doel van Ederson en schoot over.

Zijn landgenoot Alisson moest aan de andere kant van het veld tot tweemaal toe redding brengen. Hij reageerde eerst op een strakke voorzet van Bernardo Silva en vervolgens op een schot in de korte hoek van Mahrez. Vier minuten voor tijd volgde de uitgelezen mogelijkheid voor de bezoekers om op voorsprong te komen.

De bal ging op de strafschopstip na een overtreding van Van Dijk op Leroy Sané. Mahrez ontfermde zich over het buitenkansje, maar faalde door de bal hoog over te schieten en daardoor bleef het 0-0. Liverpool en Manchester City blijven koploper in de Premier League, maar hebben nu gezelschap gekregen van Chelsea, dat met 0-3 won bij Southampton.