Mo Farah wint marathon Chicago, Japanner kan cashen

Atleet Mo Farah heeft zijn eerste grote overwinning op de marathon binnen. De veelvoudig wereld- en olympisch kampioen op de vijf en tien kilometer op de baan won zondag de marathon van Chicago.

Farah liep de hele race keurig voorin mee en bleef uiteindelijk over met de Ethiopiër Mosinet Geremew. De Brit kon er in de slotfase nog een sprintje uit persen en daar had Geremew geen antwoord op. Farah won in 2:05.11 uur, dertien tellen voor Geremew.

De Japanner Suguru Osako kon met zijn derde plek flink cashen: met 2:05.50 liep hij het Japans record van 2:06.11 uur uit de boeken en dat levert hem namens een grote Japanse sponsor bijna een miljoen euro op. Kenneth Kipkemoi, winnaar van de marathon van Rotterdam, werd vierde.

De Keniaanse Brigid Kosgei won de wedstrijd bij de vrouwen en dat deed ze met een indrukwekkende solo. Kosgei finishte in 2:18.35 uur, de tiende tijd ooit gelopen door een vrouw.