Vos en Van der Poel winnen cross in Ronse

Zondag hebben Marianne Vos en Mathieu van der Poel de Hotondcross in het Belgische Ronse gewonnen. Onder zonnige weersomstandigheden kwamen beide solo over de finish.

Vos en haar landgenote Annemarie Worst gingen samen in de aanval. In de derde ronde wisten Alice Maria Arzuffi, Ellen van Loy en de Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvardo aan te sluiten.

In de voorlaatste ronde ging Vos opnieuw in de aanval en nam een voorsprong van een kleine tien seconden. De overwinning kwam niet meer in gevaar en de 31-jarige renster boekte haar tweede overwinning van het seizoen. De strijd tussen Arzuffi en Worst voor de tweede plaats werd gewonnen door de Italiaanse.

In de openingsfase van de wedstrijd bij de mannen probeerden verschillende renners weg te komen. Niemand slaagde hierin en er vormde zich een kopgroep met Van der Poel, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Gianni Vermeersch, Joris Nieuwenhuis en Tom Meeusen.

Een aanval van Van Aert en Vanthourenhout werd gecounterd door Van der Poel. Ruim twee ronden voor het einde was het dan de Nederlander zelf die in de aanval ging. Deze aanval zou de beslissende blijken en Van der Poel won net als gisteren in Meulebeke de wedstrijd. In de sprint voor de tweede plaats versloeg Van Aert zijn landgenoot Vanthourenhout.

Uitslag vrouwen
1. Marianne Vos (NED)
2. Alice Maria Arzuffi (ITA)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
5. Ellen van Loy (BEL)
6. Kim Van de Steene (BEL)
7. Inge van der Heijden (NED)
8. Nikki Brammeier (GBR)
9. Sanne Cant (BEL)
10. Sophie de Boer (NED)

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Michael Vanthourenhout (BEL)
4. Gianni Vermeersch (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Joris Nieuwenhuis (NED)
7. Jens Adams (BEL)
8. Nicolas Cleppe (BEL)
9. Michael Boros (CZE)
10. Marcel Meisen (DUI)