Tadic hamert bij Ajax op goede gewoonte van Guardiola

Dusan Tadic vindt het uiterst belangrijk om te hameren op het groepsgevoel bij Ajax. Dat is volgens hem één van de redenen voor het Europese succes.

Na iedere treffer maant hij zijn medespelers om de goal met de hele groep te vieren. Dat vindt hij noodzakelijk om een gevoel van saamhorigheid te creëren, legt hij uit in gesprek met de NOS. "Dat is heel belangrijk. Met het vieren van een doelpunt laat je zien dat je het samen doet."

Een wijze les die hij afkeek van niemand minder dan Pep Guardiola. "Dat was het eerste wat hij veranderde bij Manchester City. Hij liet de spelers een video zien waar zij aan het juichen waren", verhaalt Tadic. Dat deed men bij de Engelse topclub niet als een groep, doceerde de Spaanse succestrainer.

“Guardiola zei toen: 'Ik wil dat niet meer zien. Ik wil dat we samen het doelpunt vieren.' Ik denk ook dat het heel belangrijk is om dat te doen”, aldus Tadic. “Je krijgt dan een teamspirit en dat is heel belangrijk om duels te winnen. Soms zijn de spelers ver weg en dan moet je ze even roepen om het samen te vieren. Soms is dat nodig.”

Trainer Erik ten Hag is het daarmee eens. Hij geeft aan dat Tadic een belangrijke rol speelt bij Ajax en werkte samen met de Spaanse trainer bij Bayern München. "Ik heb wel een aantal dingen van Guardiola geleerd. Het mentale gedeelte en de teambuilding is ontzettend belangrijk. Het gaat niet alleen om de eerste elf, maar om de totale kleedkamer. Iedereen erbij betrekken. Dat zie ik nu zeker terug.”