Moto2-coureur Bagnaia slaat toe in Thailand, eindelijk punten Bendsneyder

Francesco Bagnaia heeft in de strijd om de wereldtitel in de Moto2 een flinke slag geslagen. De Italiaan won op het Chang International Circuit de Grand Prix van Thailand en zag naaste concurrent Miguel Oliveira op de derde plek eindigen, waardoor Bagnaia nu meer dan het puntenaantal van één zege voorsprong heeft.

Bij de start pakte polesitter Lorenzo Baldassarri gelijk de leiding en al snel was hij onderdeel van een kopgroep. Daarin reden ook Francesco Bagnaia en KTM-coureurs Miguel Oliveira en Brad Binder, waardoor de kopgroep bestond uit de hele top-4 in de WK-stand. Baldassarri maakte al snel een foutje en zakte zo weg naar de achtervolgende groep, terwijl Luca Marini niet veel later juist vooraan de aansluiting vond.

Voor de nummer vijf in het WK, Alex Marquez, was het snel voorbij: hij gleed onderuit, net als Baldassarri niet veel later. Bagnaia, Oliveira en Binder konden weer een gaatje slaan, Marini kreeg daarachter gezelschap van Fabio Quartararo. Met een dikke handvol ronden te gaan leek Bagnaia zijn slag te slaan: hij reed langzaam maar zeker weg bij de KTM-mannen, waar Binder zijn voor de titel strijdende teamgenoot Oliveira niet echt aanviel.

Marini had ondertussen een heerlijk tempo te pakken, sloot aan bij de KTM-coureurs en nestelde zich zelfs tussen Oliveira en Binder. Bagnaia kon onbedreigd naar de winst rijden, Marini verschalkte zelfs Oliveira nog en eindigde zeer knap op de tweede plek, voor de Portugees. In de titelstrijd heeft Bagnaia nu 28 punten voorsprong op Oliveira.

Bo Bendsneyder kende voor de verandering eens een aardige race en reed zich naar de veertiende plek. Dat leverde de Rotterdammer eindelijk zijn eerste twee puntjes op van het Moto2-seizoen, waarin hij er in zijn debuutjaar vrijwel geen moment aan te pas is gekomen.