Lijnbus gaat ervandoor zonder chauffeur

In het Duitse Gießen reed vandaag een bus zonder chauffeur. Nou worden hier wel meer proeven mee gedaan, maar in dit geval was het niet echt de bedoeling. Deze bus eindigde dan ook na 150m in de bosjes, en van de 36 reizigers moesten er 3 naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.

Nadat de chauffeur merkte dat de kassa in de bus niet meer werkte stapte hij bij de halte Petersweiher uit om de bus te resetten. Dit door middel van het uitschakelen van de hoofdschakelaar die enkel via de buitenzijde bereikbaar is. Herr Busfahrer maakte alleen één foutje: hij zette de bus niet op de handrem, maar gebruikte de halterem. Deze werkt elektronisch en dus niet meer als er geen stroom meer is na het omzetten van de hoofdschakelaar.

Hier kwam de bestuurder zelf helaas wat laat achter en hij zag de bus dan ook wegrijden terwijl hij zelf buiten stond. In een poging nog in te stappen kwam hij ten val en verwondde zijn schouder. Al met al was het een dure schade: bij elkaar opgeteld bedroeg deze aan de bus en de bosjes maar liefst 43.000 euro. Foutje, bedankt!