Meteen winst voor Van der Poel bij rentree in het veld

Mathieu van der Poel heeft zaterdag de Berencross in het Belgische Meulebeke gewonnen. Voor de Nederlander was dit zijn eerste cross van het seizoen. Het podium bestond verder uit Wout van Aert en Quinten Hermans.

Na zijn drukke seizoen op de weg en mountainbike koos Van der Poel voor een rustperiode. Hij miste daardoor de twee wedstrijden voor de wereldbeker in Amerika. Toon Aerts, winnaar van die Amerikaanse wedstrijden, stond zaterdag niet aan de start.

Na wat schermutselingen in de openingsfase ontstond een kopgroep van vijf renners met naast Van der Poel ook wereldkampioen Van Aert, Eli Iserbyt, Quinten Hermans en Tim Merlier, laatstgenoemde moest echter al snel afhaken.

Na bijna twintig minuten wedstrijd verhoogde de Nederlander het tempo. Het achtervolgende drietal kon het gat nog dichtrijden maar bij een tweede versnelling moesten ze Van der Poel defintief laten gaan. De voorsprong van zou niet meer dan tien seconden worden, in de slotronde wist Van Aert zelfs nog wat dichter te komen. Op de derde plaats eindigde Quinten Hermans.

Bij de vrouwen won wereldkampioene Sanne Cant. De 27-jarige renster reed in de slotronde weg bij haar concurrenten. Op de tweede plaats eindigde Ellen van Loy en Loes Sels volledigde het podium.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. Eli Iserbyt (BEL)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Gianni Vermeersch (BEL)
7. Jim Aernouts (BEL)
8. Daan Soete (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Lars van der Haar (NED)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Ellen Van Loy (BEL)
3. Loes Sels (BEL)
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
5. Laura Verdonschot (BEL)
6. Elle Anderson (USA)
7. Joyce Vanderbeken (BEL)
8. Lizzy Witlox (NED)
9. Manon Bakker (NED)
10. Lindy van Anrooy (NED)