MLB: Red Sox beginnen play-offs met winst op Yankees, Jansen en Dodgers naar2-0

In de American League Division Series van de play-offs in de MLB hebben de honkballers van de Boston Red Sox hun eerste duel met de New York Yankees gewonnen. Op Fenway Park werd het nog even spannend, maar de Red Sox wonnen met 5-4.

De Red Sox begonnen uitstekend: JD Martinez mepte al in de eerste inning een 3-run homerun over The Green Monster. Daar kwamen in de derde inning nog twee runs bij, onder meer dankzij Xander Bogaerts, die later nog het eerste honk bereikte door een mislukte worp van Yankees-landgenoot Didi Gregorius.

Red Sox-werper Chris Sale stond ondertussen ijzersterk te gooien en kwam in vijf innings tot acht strikeouts. Zijn vervangers waren wat minder sterk, waar onder meer Gregorius van profiteerde door een run binnen te slaan. Aaron Judge zorgde in de negende inning nog voor 5-4 met een homerun, maar closer Craig Kimbrel gooide de boel netjes uit.

Red Sox - Yankees (Bron: YouTube)

De andere wedstrijd in de AL ging tussen de Houston Astros, de regerend kampioenen, en de Cleveland Indians. Astros-werper Justin Verlander gaf vijf innings lang niks weg, terwijl de Astros onder meer dankzij homeruns van George Springer, Alex Bregman en José Altuve op 4-0 kwamen. Verlander gaf in de zesde inning twee runs weg, maar daar bleef het bij voor de Indians, die met 7-2 ten onder gingen.

In de National League Division Series stonden de tweede wedstrijden op het programma. De Milwaukee Brewers ontvingen wederom de Colorado Rockies en dit keer was het Brewers-werper Jhoulys Chacin die de touwtjes in handen had. Chacin en de bullpen van de Brewers hadden de Rockies keurig onder controle, terwijl onder meer twee rake klappen van Mike Moustakas de Brewers naar een 4-0 zege en 2-0 stand in de serie hielpen.

De Los Angeles Dodgers speelden na winst in wedstrijd één opnieuw thuis tegen de Atlanta Braves en het was Dodgers-werper Clayton Kershaw die de show stal. In acht dominante innings gaf hij slechts twee hits weg, terwijl de Dodgers dankzij homeruns van Manny Machado en Yasmani Grandal op 3-0 kwamen. Kenley Jansen nam het in de negende inning over van Kershaw en de Nederlandse closer deed wat hij moest doen: de wedstrijd afmaken, 3-0.

Overigens een gratis tip voor hen die niet live op FOX Sports willen of kunnen kijken: op het officiële YouTube-kanaal van de MLB zijn kort na de wedstrijden de 'condensed games' te vinden, waar je een prima samenvatting van doorgaans iets minder dan tien minuten kunt kijken.

MLB play-offs zaterdag (Nederlandse tijden, live op FOX Sports, best-of-5)
22.35 Houston Astros - Cleveland Indians, American League Division Series, wedstrijd 2 (1-0 Astros)
02.15 Boston Red Sox - New York Yankees, American League Division Series, wedstrijd 2 (1-0 Red Sox)

Een dominant optreden van Kershaw (Bron: YouTube)

Oud-teamgenoten Yasiel Puig en Charlie Culberson komen elkaar tegen in het duel tussen de Dodgers en de Braves (Bron: YouTube)