Vrouw opgepakt om drogeren en bestelen bejaarden

De politie in Amsterdam-Zuid heeft donderdagavond een 36-jarige vrouw aangehouden op verdenking van 'diefstal van persoonlijke eigendommen van voornamelijk oudere alleenstaande mannen'. Sinds februari dit jaar heeft de politie minimaal vijf aangiftes opgenomen die volgens hen door deze gewiekste heks gepleegd zijn. 

De werkwijze is telkens identiek: de vrouw sprak haar slachtoffers aan op straat, waarna er een 'geanimeerd gesprek' ontstond. Vervolgens lulde ze zichzelf de woning van haar slachtoffer binnen om samen nog iets te drinken. Volgens de politie drogeert ze op dit moment de mannen door iets door hun drankje te mengen, waardoor ze bewusteloos raakten. 

Op het moment dat de mannen weer bij bewustzijn kwamen waren al hun persoonlijke eigendommen verdwenen. De vrouw werd na uitgebreid onderzoek getraceerd en gisteren om 20:00 uur op de Burgemeester de Vlugtlaan aangehouden. Ze zit vast voor verhoor zo laat de politie weten. 

Daarnaast wil de politie graag in contact komen met meer mogelijke slachtoffers die zich wellicht uit schaamte nog niet gemeld hebben. Hen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844.

Vrouw opgepakt om drogeren en bestelen bejaarden (Foto: Stockfoto Politie.nl)
Vrouw opgepakt om drogeren en bestelen bejaarden (Foto: Stockfoto Politie.nl)