Volleybalsters ongeslagen poulewinnaar na 3-0 zege op Mexico

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Japan ook hun vijfde en laatste wedstrijd van de eerste groepsfase winnend afgesloten. Oranje won eenvoudig in Yokohama van Mexico: 3-0 (25-19, 25-14, 25-16).

De Mexicaanse volleybalsters konden in de eerste set lang aanhaken bij Oranje. Bij de tweede technische time-out was het 16-14 in Nederlands voordeel. Aan het slot van de set liet de ploeg van bondscoach Jamie Morrison hun klasse zien en won de set eenvoudig met 25-19.

Mexico, dat toernooi alleen van Argentinië had gewonnen, begon in de tweede set goed door drie opeenvolgende aces te slaan. Nederland was niet onder de indruk en dankzij de service Juliet Lohuis, die vijf aces op rij sloeg, liep Oranje uit naar een grote voorsprong en won de set met 25-14. In de derde set kwam Nederland ook niet in de problemen en sloot zo de eerste groepsfase af met een 3-0 zege.

Zondag begint de tweede groepsfase in Nagoya. In de tweede ronde wordt de top 4 van poule A (Nederland, Japan, Duitsland en Mexico) samengevoegd met de top 4 van poule D (Servië, Brazilië, Dominicaanse Republiek en Puerto Rico). De behaalde punten uit de eerste ronde worden meegenomen naar de tweede ronde, die wordt gespeeld met twee poules van acht. Uit elke poule plaatsen de beste drie landen zich voor de Final Six.

In de tweede groepsfase neemt Oranje het zondag eerst op tegen Puerto Rico.

Hoogtepunten Nederland - Mexico (Bron: YouTune)