Schep weg als bondscoach baanwielrenners

Nadat eerder sprintcoach Bill Huck vetrok bij de baanwielrenners gaat ook de coach voor de duuronderdelen weg bij de Nederlandse wielerbond. Peter Schep stapt per 1 januari 2019 over naar het wielrennen op de weg en wordt performancemanager bij World Tour wielerploeg EF Education First - Drapac p/b Cannondale.

De 41-jarige Schep is al vijf jaar in dienst van de Nederlandse wielerbond KNWU. Eerst als talentcoach, toen als assistent-bondscoach en na de Olympische Spelen van 2016 als hoofdcoach van duuronderdelen. In april verlengde de 41-jarige coach nog zijn contract tot en met de wereldkampioenschappen van 2021.

Onder de leiding van Schep wist Kirsten Wild op het WK baanwielrennen in Apeldoorn drie maal goud te winnen. Op het afgelopen EK baanwielrennen wist Wild daar nog twee titels aan toe te voegen. Ook Wim Stroetinga, Dion Beukeboom, Jan Willem van Schip en Annemiek van Vleuten waren succesvol onder de leiding van Schep.

"Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb bij de KNWU en midden in een olympische cyclus zit richting de Spelen van Tokio in 2020, kan ik deze kans niet voorbij laten gaan. Ik heb het programma richting de WK in Polen helemaal uitgestippeld. De overgang naar de nieuwe coach kan heel soepel verlopen'', zegt Schep.

De KNWU kan dus op zoek naar een nieuwe coach, nadat Hugo Haak de positie van Huck al had ingevuld. Toekomst directeur Thorwald Veneberg moet ook op zoek naar een coach voor het weg wielrennen.