NHL: Capitals halen hard uit op openingsdag, harde klappen voor Eller

De Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is woensdagavond weer van start gegaan. De regerend Stanley Cup-winnaars, de Washington Capitals, haalden op dag één gelijk hard uit in de eigen Capital One Arena.

De Boston Bruins hebben dit seizoen welgeteld 23 seconden gespeeld zonder tegengoal, want na 24 seconden schoot TJ Oshie de 1-0 al achter goalie Tuukka Rask. Een dikke minuut later werkte Evgeny Kuznetsov in de powerplay de 2-0 al binnen, waarna de Bruins even op adem konden komen.

In het tweede kwart ging het echter weer rap: binnen 7,5 minuut hadden Alexander Ovechkin, Nic Dowd en Kuznetsov er al 5-0 van gemaakt, het teken voor de Bruins om Rask te vervangen door aanwinst Jaroslav Halak. De Slowaak hield het acht minuten vol alvorens John Carlson de 6-0 scoorde.

Halverwege de derde periode maakte Lars Eller de 7-0, waar hij in de ogen van de Bruins wat overdreven voor stond te juichen. Dat vond Brad Marchand niet zo tof: niet veel later kwam hij Eller tegen op het ijs, wat de Deen een paar behoorlijk stevige klappen opleverde.

Bij de Vancouver Canucks mocht de 19-jarige Zweed Elias Pettersson tegen de Calgary Flames zijn NHL-debuut maken, wat gepaard ging met de standaard ontgroening: bij het betreden van het ijs voor de warm-up moest Pettersson eerst in zijn eentje rondschaatsen. Het deerde hem geenszins, want uitgerekend de tiener opende de score na een klein kwartier.

De Toronto Maple Leafs wonnen in eigen huis een Canadees onderonsje met de Montreal Canadiens: 3-2 na overtime, waarin Auston Matthews de winnende treffer maakte.

Uitslagen NHL woensdag
Washington Capitals - Boston Bruins 7-0
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-2 OT
Vancouver Canucks - Calgary Flames 5-2
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-5

Marchand is wat gefrustreerd (Bron: YouTube)

Maple Leafs - Canadiens (Bron: YouTube)