Mega Man krijgt Hollywood-adaptatie

Van alle gameseries waar een leuke Hollywood-film uit zou kunnen rollen, zullen waarschijnlijk weinig mensen direct aan Mega Man denken. En toch heeft Capcom aangekondigd dat er een live-action film komt met de blauwe held in de hoofdrol.

Ter ere van het dertigjarige jubileum van Mega Man denkt Capcom dat een dergelijke film de franchise nog groter maakt. Als we iets uit de werktitel MEGA MAN (inderdaad in all-caps) kunnen opmaken, dan is het wel dat het echt MEGA wordt. De regie is in handen van Henry Joost en Ariel Schulman, die je wellicht kent van Paranormal Activity 3 en 4. Een opvallende keuze die er wellicht op wijst dat Capcom een donkere, grauwe kant van Mega Man wil tonen. Als producent is Masi Oka aangesteld, de Japans-Amerikaanse acteur bekend als Hiro Nakamura uit Heroes en Doctor Max Bergman uit Hawaii Five-0.

In 2015 zijn er ook al eens plannen geweest om een Mega Man-film te maken, maar nu lijkt het te gaan om een nieuw project. De blauwe held heeft daarnaast al meerdere malen de hoofdrol gehad in verschillende animatieseries. Het wachten is nu op de eerste trailers. En natuurlijk nieuws over de casting – wie zou jouw ideale Mega Man zijn?

Mega Man film